Predelava kombija v avtodom: homologacija
naj vas ne skrbi

predelava kombija v avtodom homologacija

Ste tudi vi avanturistična duha in komaj čakate, da izkoristite svoj prosti čas tako, da se usedete v svoj nov predelani kombi avtodom in se spontano odpeljete v neznane kraje? Z našimi kombiji vam je to zlahka zagotovljeno. Naj vas ne skrbi predelava kombija v avtodom – homologacija tudi ne, saj vse uredimo mi. Avtodom vam zagotavlja brezskrbno vožnjo po Sloveniji in prav tako v tujini, saj so dokumenti že ob prevzemu prilagojeni vozilu, kamorkoli že greste.

Kombi avtodom je izredno priljubljeno počitniško vozilo oz. drugi dom zaradi več vzrokov, med drugim zato, ker je veliko manjši od klasičnega avtodoma in nudi prikupne rešitve za kar najlepše bivanje v njem.

Ker se lahko vsaka vaša želja glede opreme in videza kombi – avtodoma prilagodi, je zato seveda potrebna dokumentacija, ki dokazuje, da je predelava legalna oz. dovoljena. Za to poskrbi dokument, homologacijski kartonček, ki ga dobite ob nakupu bivalnega vozila (naša predelava kombija v avtodom – homologacija je vključena), na katerem so zapisani vsi potrebni podatki, da se lahko legalno z njim prevažate in v njem začasno »živite«.

Predstavljamo vam 7 modelov odličnih predelanih bivalnih kombijev

V ponudbi imamo bivalne modele kombijev, ki so primerni za bivanje para in družin. Ti modeli se seveda lahko prilagodijo vašim željam in potrebam, da bodo vaša potovanja in bivanja pravo doživetje. Skupaj z vsako dodatno predelavo oz. izboljšavo predelanega kombija pa je potrebna tudi homologacija, ki dokazuje, da so dodatni deli na njem nameščeni po vseh zakonsko določenih pravilih.

Vas zanima predelava kombija v avtodom? Homologacija oz. homologacijski kartonček je dokazilo o tako imenovani legalni predelavi kombija v bivalni avtodom. V našem podjetju Robeta d.o.o. vam ponujamo potovalne kombije za oddihe po prilagojenih željah, v 7 različicah. To je povsem naša predelava kombija v avtodom (homologacija je seveda vključena):

 1. Dionysus: ta avtodom je zabaven, poskočen in enostaven za samo upravljanje. Dionysus je 541 cm dolg, 200 cm širok ter 258 cm visok začasni dom, ki je odličen sopotnik za 2 osebi. Za vaju je primeren, če se ne želita odpovedati udobju ter prostornosti, ki jo ponuja ta avanturističen dom na 4 kolesih.
 2. Ares: je vrsta vozila, ki vam ponuja razkošno udobje za 4 osebe ali družino. Ares je primeren počitniški dom za dolga raziskovalna potovanja in divje destinacije, kjer ste lahko odmaknjeni od drugih ljudi in direndaja. Ta vrsta vozila vam omogoča dvojno posteljo, kopalnico s tušem, polno opremljeno kuhinjo ter sedežno garnituro za 4 osebe.
 3. Helios: vsestranski kompakten dom na 4 kolesih, ki vam nudi 600 cm izredno prostorne notranjosti. Vozilo vsebuje prečno posteljo, ki je udobna in vsestransko uporabna, poleg dvojne sedežne klopi, na kateri se lahko namestita udobno še 2 osebi. Vozilo je odlično za skupne družinske avanture.
 4. Kronos: vrsta vozila, kjer je predelava kombija v avtodom – homologacija za 4 sedeže odlična izbira za potovanja, saj se čas zaradi popolnega udobja in funkcionalnosti kar ustavi. Kronos je odličen spremljevalec za dolga potovanja in vam nudi svojih 600 cm udobja. Zadaj pa še vsebuje prostor, ki ga lahko med spanjem uporabite za shranjevanje raznih stvari, saj je v tem času, ko je postelja raztegnjena, neuporabljen.
 5. Apollo: naš priljubljen predelan kombi je čudovit in prostoren sopotnik, ki ponuja kar 636 cm popolnega udobja, namenjenega štirim osebam. V njem boste nadvse uživali v popolni svetlobi, prostoru ter udobnem nastavljivem spalnem kotičku. Prilagodljiv prostor pod posteljo vam nudi shranjevanje športnih rekvizitov ter pripomočkov za hobi. Obenem bodo zelo uživali prav tako tisti, ki radi vrtijo svoje kuhalnice v kuhinji, saj so pripomočki prilagodljivi in zelo priročni.
 6. Doubett Family: predelava kombija v avtodom, homologacija temu primerna in samo užitek ob vožnji – to predstavlja Doubett, ki z veseljem sprejme 4 osebe ali družino za popolno potovanje na želene lokacije. Pri nas imate na voljo 3 preurejene kombije – avtodome, ki so primerni za družinsko bivanje: Ares, Helios, Kronos in Apollo so dobavljivi v družinski verziji. Povejte nam, kaj potrebujete. in mi vam bomo ponudili najboljše.
 7. For Two (za dve osebi): če ste s partnerjem sami in radi tako tudi potujete, je opcija kombi – avtodom za dva najboljša verzija, v kateri boste maksimalno uživali. Sicer se v tem primeru odpoveste sedežni klopi, vendar dobite v zameno veliko omaro ter izvlečno mizo za 2 osebi. Primerni modeli za dva so: Apollo, Helios in Kronos.

Oprema, ki jo ponujamo pri Robeta mobilu, zajema:

 • bogato bivalno serijsko opremo,
 • prilagojeno elektroniko, svetila in medije (radio, TV),
 • izbiro med več tipi notranjega dizajna in kopalnic.

Prednosti: predelava kombija v avtodom – homologacija je pri nas že vključena

Bivalni kombiji so praktični, so vrhunske kakovosti ter privlačnega videza. Ponujamo vam svoje predelane kombije v uporabne in funkcionalne bivalne avtodome, ki vam bodo služili kot odličen začasen dom na štirih kolesih. Pa še s homologacijo se vam ne bo treba ukvarjati, ker bomo vse v zvezi z njo uredili že sami –  tako vse skice, načrte, sezname in vsi potrebno dokumentacijo.

Ljudje zelo radi izberejo takšno predelavo iz več razlogov:

 • ker so kombiji manjši od običajnih avtodomov,
 • ker nudijo popolno udobje, primerno za 2-4 osebe in družine, ki potrebujejo funkcionalnost in udobje bivanja v času dopusta,
 • ker so cenovno veliko bolj dostopni kot običajni avtodomi,
 • dizajni, ki se lahko popolnoma prilagodijo vašim željam in potrebam,
 • ker se boste izognili številnim birokratskim postopkom, tudi urejanju homologacije.

Prepričani smo, da boste pri nas našli svoj sanjsko predelani kombi, ki vas bo naravnost očaral in vam nudil popolno udobje ob vaših avanturah po Sloveniji in v svetu.

Kdo uredi homologacijo, če želim kupiti predelan kombi v avtodom?

Če bomo kombi v avtodom predelovali mi, vam zraven uredimo tudi homologacijo. To pomeni, da nam boste zgolj sporočili svoje želje in zahteve, mi pa vam bodo uredili vse potrebno, da jih tudi izpolnimo – tako z vidika nadgradnje kombija v avtodom kot z vidika vse potrebne dokumentacije. Vas torej zanima predelava kombija v avtodom? Homologacija naj vas resnično ne skrbi!

Zakaj sploh potrebujem homologacijo?

Če želimo neke nadgradnje vozila, je treba vse dodatke homologirati – največkrat iz varnostnih in okoljskih vidikov. Vsako predelano vozilo je preverjeno in odobreno s strani pooblaščene službe, kar pomeni, da pridobi dokazilo o homologacijski odobritvi. Kadar govorimo o predelanih kombijih, je treba poleg vsega drugega predložiti še skico razporeditve notranjosti, seznam vse vgrajene opreme (elektronske naprave, kuhinjski elementi …), različne certifikate in potrdila, ki dokazujejo, da je vozilo res varno za uporabo.

Kaj naredim, če izgubim potrdilo o ustreznosti vozila?

V tem primeru morate pridobiti dvojnik potrdila o skladnosti. Izda vam ga organizacija, ki je izdala tudi originalno potrdilo. Če se torej pri nas potekala predelava kombija v avtodom, homologacija oziroma potrdilo pa ste izgubili, nas čim prej kontaktirate in bomo težavo kar najhitreje rešili.

Scroll to Top