Spletno mesto uporablja piškotke za boljšo uporabniško izkušnjo. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih.
Strinjam se

Kako izdelamo posamezno vozilo? 

Unikatnost in kompaktnost

Prednost vozil Robeta Mobil sta njihova unikatnost in kompaktnost, saj veliko pozornosti posvečamo obdelavi in optični dopadljivosti izdelka. Na vsak naš izdelek smo posebej ponosni in je odraz oz. ogledalo našega dela.

Avtodom Robeta Mobil ima vse elemente serijskih avtodomov, obenem pa je popolnoma prilagojen potrebam in željam kupcev, zaradi česar ga le-ti z veseljem uporabljajo.

Pohištvo vozila Robeta Mobil je narejeno iz 15 mm topolovih vodoodpornih vezanih plošč, saj so zelo lahke in obstojne. Plošče oplemenitimo s furnirjem oziroma ultra pasom, nato pa vse robove sami obrobimo (ABS), tako da poškodbe na pohištvu skoraj niso mogoče.

Izdelava vozila poteka po naslednjih fazah

V prvi fazi v vozilo Robeta Mobil vgradimo vsa stranska in strešna okna, ter vse servisne odprtine:

  • WC vratca
  • zunanji tuš
  • 230 V električni priklop
  • odprtina za polnjene čiste vode
  • hladilne reže za hlajenje hladilnika
  • truma dimnik
  • zunanji plinski priklop 

Na streho vozila namestimo markizo, na zadnji del vozila nosilec za kolesa, pod vozilo pa izvlečno 12 V aluminijasto stopnico in 93 L posodo za odpadno vodo.

Notranjost vozila nato še izoliramo s samolepilno 25 mm gumaflex izolacijo, na dno položimo 3 mm vinil in prva faza je končana. 

Vzporedno izdelujemo tudi pohištvo, zato lahko takoj po končani prvi fazi nadaljujemo z montažo. Praviloma v vozilo vgradimo dva dodatna sedeža (homologirana sedežna kletka) ter zložljivo mizo. Obstoječim sedežem dodamo vrtljivo ploščo, s čimer originalna sedeža postaneta vrtljiva – ta kombinacija sedežne skupine služi tudi kot dodatno ležišče.

Glavno ležišče je nameščeno v zadnjem delu vozila in v osnovi meri 190 x 140 cm / 190 x 176 cm, dimenzije ležišča pa lahko prilagodimo glede na model kombiniranega vozila. Na željo stranke izdelamo pograd, ki se praviloma nahaja nad glavnim ležiščem ali dodatno tretjo posteljo.

Elemente, potrebne za izgradnjo avtodoma dobavljajo ponudniki iz celotne EU, ki dobavljajo najkvalitetnejše elemente za izdelavo avtodoma.

Napeljave, vgrajene v vozilo

Električna napeljava (12V in 230V):
Komandna plošča, transformator oz. energetska postaja EBL 208S, dodatni akumulator, varovalke, zunanje in notranje vtičnice (230V in 12V), svetila v LED tehniki.

Vodovodna napeljava (topla in mrzla voda, odtoki):
Pomivalno korito v kuhinji, umivalnik in tuš v toaletnem prostoru, kasetni WC, zunanji tuš, posoda za čisto vodo ( 90 L) in posoda za odpadno vodo ( 93 L).

Plinska napeljava:
Štedilnik na plin (2x), 97L hladilnik (12V, 220V, plin), gretje in grelec vode, plinska jeklenka.

 Gretje v vozilu:
V osnovi vgrajujemo peč Truma Combi 6E (plin in 230V), ki ima tudi 10 L grelec tople vode – bojler.