Spletno mesto uporablja piškotke za boljšo uporabniško izkušnjo. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih.
Strinjam se

Izkušnje z vozilom ROBETA Mobil

Preberite osebno izkušnjo z vozilom ROBETA Mobil, resnično izpoved naše stranke. Imena so izmišljena.

Moram priznati, da nad kampiranjem nisem bila nikoli navdušena. Z možem in dvema otrokoma smo počitnice najraje preživljali v hotelih in čeprav je bilo takšne vrste dopustovanje nekoliko enolično, mi je na koncu ugajalo, saj je nudilo svoje vrste »komfort. Zdaj pa sta otroka odrasla in z možem sva ostala sama. Nekako nisva več znala preživljati dopustov v pravem pomenu besede; če dobro pomislim, sva se jih celo izogibala. Vse dokler…

Dopust v italiji - čudovito doživejte v čudoviti naravi

Bližala se je obletnica poroke. Nekega večera sem kot po navadi  prebirala časopis, ko se je na lepem za mano pojavil Bojan. Na obrazu je imel tisti nagajiv nasmešek, za katerega sem takoj vedela, da ima »nekaj za bregom«. Brez vprašanja je prebral moje begajoče misli in se še bolj nasmejal: »Vse najboljše za obletnico poroke draga!Tole je zate, za naju!« Nestrpno sem odprla kuverto in ostala brez besed. »Kaj… Saj… Saj si tega ne moreva privoščiti…« je planilo iz mene. Na kuverti je bilo ročno napisano, da sva postala lastnika predelanega vozila ROBETA Mobil. Zraven so bile priložene slike. Ja, Bojan je uganil, res sem si to vedno po tihem želela, večkrat sem mu omenila, da želim razbiti najino monotonost in poizkusiti nekaj novega. Ampak za to še ni bil čas! Sicer pa – kdaj sploh bo pravi čas?? Zdaj sva sama, imava časa na pretek in si lahko privoščiva uživanje.. Ampak, kaj pa cena… Bojan je začutil moj strah in negativne misli. Objel me je, da sem se v trenutku pomirila in tiho rekel: »Seveda si lahko privoščiva! Tega si lahko. Najugodnejši je od vseh njegovega ranga. V podjetju, kjer sem ga kupil, pa sem dobil tudi ugodno financiranje! In potem sploh nisem več razmišljal! Poslušaj, finančno se nama mesečno ne bo poznalo skoraj nič, poleg tega pa si bova zelo obogatila življenje, boš videla! To si zasluživa! Že jutri greva na počitnice s tem majhnim lepotcem; izbral sem potovanje po obmorskih mestih Italije. Verjamem, da bova zelo uživala!« Ja, moj Bojan je to pač znal. Vedel je, kaj mora reči, da me pomiri. Sama pri sebi sem se zasmejala, saj sem se za trenutek počutila kot pred tridesetimi leti, ko sva se z dragim odpravljala na prvi skupni dopust. Metuljčki v trebuhu so se stopnjevali in kar nisem več mogla dočakati dneva, ko greva končno na pot.

Zgodaj zjutraj sem pripravila prtljago. Uf, kako super je bilo pakirati – to je bilo za mene prvo pakiranje, v katerem sem resnično uživala, saj nisem bila omejena s prostorom. Si predstavljate, da vam mož reče: »Zaradi mene lahko s sabo vzameš kar celo omaro!« Seveda tega nisem naredila, ampak resnica je, da ima ROBETA Mobil dovolj velik prtljažnik za vse, kar potrebuješ za takšne vrste potovanje, obenem pa hrano naložiš kar v hladilnik – kako priročno! Ko sem prvič zagledala vozilo v živo, sem pomislila, da je resnično še lepši, kakršnega sem videla na fotografiji. Bojan je imel prav – v proizvodnji, kjer je bil narejen, so ga skrbno poslušali, odlično svetovali in naredili avtodom, ki je »pisan prav nama na dušo«. Prav zares se ne bi mogla drugače izraziti…Rekel je, da je vozilo Robeta Mobil kupil predvsem zaradi tega, ker si v neki serijski proizvodnji ne bi mogel tako izmišljevati in po svoje sestavljati različnih komponent v avtodom. Enostavno je bil obravnavan kot individuum, katerega želje je treba uslišati. In rezultat vsega je bil »NAJIN« Robeta Mobil z vsem, kar potrebujeva in si želiva MIDVA. Pa pustimo zdaj to. Da se vrnem nazaj na najino potovanje. Joooj, tako  igrivo sva bila razpoložena in zraku je bilo čutiti tisto pozitivno energijo. Nekako se nisem  mogla navaditi na misel, da s sabo peljeva hiško v malem, obenem pa se po cesti premikava elegantno, kot v najudobnejšem osebnem vozilu.

Večerilo se je že, ko sva končno zagledala morje. Ko sva zapeljala na makadamsko cesto, se je pred nama odprl pravljičen razgled. S pečine se je sivo modro lesketalo morje, izza hribov v daljavi se je nebo zaradi sončnega zahoda bogato barvalo vse od rumene, oranžne, rdeče in prehajalo v temo, na kateri so se že razločno videle zvezde. »Saj to je pravljica!« sem rekla sama pri sebi. Bojan je na stežaj odprl vsa okna, da se je zaslišala melodija šumenja morja ter butanje valov ob skale, jaz pa sem kar slonela ob odprtih vratih in se trudila, da bi vdihnila vsako morsko sapico, ki pihne vame… Nič nisem hotela izpustiti in zamuditi… tako lepo je bilo… Noro, vam povem. Kar nisem mogla verjeti, da je to sploh možno – izbereš svoj sanjski prostor, ustaviš in postaneš kralj tistega območja. Nikjer nikogar. Samo zvoki narave. In midva – ujeta v vrtinec entuziazma. Neverjetno. Bojan je zašepetal: »Ste si morda za danes zvečer zamislili lepši razgled iz sobe?« Res je. Ne bi si mogla zamisliti lepšega razgleda. Niti ne sobice. Tako lepa je bila. Tako domača… Tako… najina. Oh, hvala najinemu novemu vozilu! sem še pomislila in čutila, kako sem skupaj s svojim možem kar zaplesala par korakov po mehkem podu in že sva bila na udobni postelji…

Zjutraj so naju po obrazu začeli božati topli sončni žarki. Prav vohala sem intenziven vonj morja. In ta nežen zvok…  »Hvala ti«, je butnilo iz mene. Še preden mi je Bojan odgovoril, sem mu usta zaprla s poljubom. »Ne bi mi mogel pričarati lepše obletnice poroke,« sem še rekla in ga pobožala po laseh. Nekaj časa sva samo tiho opazovala prebujanje narave. Zanimivo, ne spomnim se, kdaj sva nazadnje počela kaj podobnega – da bi samo objeta opazovala naravo, poslušala vse tiste zvoke…  Ob tem si zares sprostiš dušo. Neverjetno, kako lahko je to doseči! In prav pozabiš na čas – na nič nisi vezan, ješ, ko si lačen, ustaviš se, ko ti to odgovarja, spiš, kjer ti je všeč. Še bolj sva opazovala naravo in okolico – ker sva iskala primerne potke za sprehode, umirjen kraj za kosilo, prijeten kraj za počitek. Ja, vse te stvari so s takšnim vozilom resnično mogoče.

Z vozilom ROBETA Mobil sva v enem tednu prepotovala polovico Zahodne Italije. Ogledala sva si mesta, večkrat sva se ustavila na obrobju kmetij, kjer sva jedla kar v gostiščih pri prijaznih domačinih, ki so naju odprtih rok sprejeli. Smela sva imeti parkirano vozilo na njihovi zemlji in tam spati, se sprehajati. Prav posebno doživetje, vam povem! ROBETA Mobil je tako praktično majhen, da zanj ni bila nobena ulica preozka in noben parkirni prostor premajhen.

Resnično, ne znam si več predstavljati življenja brez vozila Robeta Mobil. Prav zasvojena sem z njim in s preživljanjem dopustov na takšen način.

Tako zadovoljno sva zaključila dopust po Italiji, da sva vozilo enostavno poimenovala: »Eleganten, domač in praktičen.« Pozitivna energija, ki sva si jo nabrala na potovanju naju je še dolgo spremljala.

In veste kaj? Tudi najinim otrokom je bilo vozilo všeč takoj, ko so ga videli. Kaj všeč! Obe hčerki in njuna partnerja so bili nad njim navdušeni! Sedaj imamo nekoliko probleme z razdelitvijo terminov, ki jih preživljamo z vozilom Robeta Mobil, saj bi ga vsi radi čim bolj pogosto uporabljali. No, mislim, da bo kmalu bolje, saj starejša hčerka pričakuje prvega otroka in razmišljata, da bosta kupila svoje vozilo, ki bo nekoliko bolj prilagojeno majhnemu sopotniku v vozilu – dojenčku. Nič lepšega, kot preživljati dopust z dojenčkom v avtodomu. Ni treba čisto nič komplicirati. Sproščeno je in praktično.

Kaj naj še rečem – svojemu možu sem izredno hvaležna, da nas je presenetil z vozilom Robeta Mobil, ker je zares najboljši!! Priporočam ga vsem, ki si želite sproščenega preživljanja počitnic in je v vas vsaj malo avanturističnega duha!